Sodablæsning 

Sodablæsning : Sodablæsning er en innovativ, miljøvenlig og skånsom rensemetode, hvor soda (natriumbikarbonat) via trykluft blæses på den overflade du vil have renset.

Med sodablæsning kan overflader såsom murværk, beton, metal, træ, glasfiber osv. afrenses effektivt for maling, lak, rust og fedt.

Sodablæsning:

Z

Spar tid og knofedt

Sodablæsning er en hurtig, tidsbesparende og effektiv rensemetode

Z

Skånsom

Selvom sodablæsning er effektiv, er metoden også skånsom mod overfladen

Z

Mursten og træ

Sodablæsning er særdeles velegnet til at afrense murværk, mursten og træværk

Z

Sikker metode

Sodablæsning  beskadiger ikke jern, stål, aluminium, træ, glasfiber, gummi, plastik, krom, glas, rustfrit stål mv.

4 afdelinger – Ét telefonnummer
6910 2323

t

Hvad er sodablæsning ?

Soda-blæsning er en innovativ rensemetode hvor soda, via maskine med trykluft, blæses på den overflade der eksempelvis er ramt af graffiti, alger osv.
Når soda pulveret derefter kommer i kontakt med overfladen med eksempelvis graffiti, “sprænger” sodapartiklerne i en form for en meget lille eksplosion.

Den energi der hermed frigives ved eksplosionen, fjerner så det beskidte område, UDEN at skade materialet bagved.

p

Blæsning med soda

Vi benytter ofte sodablæsning til:

  • Sodskader og brandskader
  • Rens af maling på både
  • Grafitti på facader og træ
  • Rens af beton, sten og træ
  • Rens af metal, aluminium og jern
  • Afrensning af maling og lak
  • Blæsning af alger og rødalger
  • Motordele, olie og overfladerust

Spar penge og knofedt

Zimplex har stor erfaring med sodablæsning. Vi har forskellige anlæg i flere forskellige størrelser.
Dermed har vi anlæg, der passer til opgaver lige fra rensning af mindre motordele fra en bil, til rensning af gammel maling fra store facader.

Vi kan typisk spare dig for både penge og tid, hvid du vælger sodablæsning som afrensningsmetode.
Vores anlæg er mobilt, og vi kører på det meste af Sjælland.

Sodablæsning 

Zimplex har stor erfaring med sodablæsning, og vi har både ekspertisen og udstyret til at klare alle blæseopgaver. Vi har maskiner og kompressorer i flere størrelser, og kan klare selv meget store opgaver.

Vi kan for eksempel fjerne maling, alger og lak på vægge og facader i forbindelse med ombyggeri og renovering. Vi kan også fjerne graffiti på murværk, facader og vægge.

Metoden er også effektiv til at rense og fjerne bundmaling på båden om vinteren. Sodablæsningen beskadiger ikke materialet.

Det hverken opvarmer eller udvider metal og beskadiger ikke glas, gummi eller plastic. Der er derfor minimalt behov for afdækning.

Sodablæsning er både effektivt og skånsom, og der benyttes Ingen stærk eller giftig kemi. Sodablæsning er også det helt rigtige alternativ til sandblæsning.

Miljøvenlig rensemetode

Soda er vandopløselig og vil ikke opbygges i jord eller beboelsesområder, hvorimod eksempelvis sand ikke vil opløses. (Kvartssand er desuden også sundhedsskadeligt)

Sodamediet er helt ugiftigt og kan nemt afvaskes med vand uden at tage nogen forholdsregler.

Rens af bundmaling på både

Et af vores meget efterspurgte specialer, er sodablæsning af bundmaling på både.
Vi kan afrense både helt fri for gammel maling, uden at skade selve underlaget.

Vores kunder har sparet rigtig meget tid samt knofedt ved at lade Zimplex sodablæse deres båd ren for gammel maling. Efter en professionel sodablæsning efterlades overfladen fin, ren og klar til en ny behandling/maling.

Kontakt os og hør om vi kan hjælpe med at rense DIN båd:

Tlf.: 6910 2323

 

 

Derudover kan Zimplex tilbyde professionel sodablæsning af:

Sodablæsning på murværk

Vi er ofte ude og rense murværk fri for puds, maling og lignende materialer. Det er tit i forbindelse med at en ejendom skal gøres klar til nyt puds eller en ny gang maling.
Her er blæsning med soda et oplagt valg, til at rense facaderne. Det er markant hurtigere, end at rense det af manuelt.

Det er både murer, maler og private der bestiller dette hos os

Rens af skimmelsvamp

Blæsning med soda som blæsemiddel, er en innovativ metode til at rense skimmelsvamp af overflader. Det er en skånsom og miljøvenlig metode, der samtidig også er meget effektiv.

Det er naturligvis ikke alle steder og områder, hvor sodablæsning er det bedste valg til at afrense skimmelsvamp. Men de steder, hvor det så er muligt, er det en af de mest effektive metoder til at rense overflader med skimmelsvamp.

Læs evt. mere om skimmelsvamp: Klik her

Sodablæsning til graffitirens

Dette er en yderst effektiv og miljøvenlig metode, der samtidig mindsker brugen af stærk kemi.
Sodablæsning er en innovativ rensemetode hvor soda, via maskine med trykluft, blæses på den overflade der er ramt af graffiti.

Det er dog meget skånsom mod den oprindelige overflade.

Sodablæsning til facaderens

Blæsning med soda er rigtig effektivt til at rense murværk og facader. Med sodablæsning kan vi fjerne alger, snavs, trafikfilm samt maling eller graffiti. Vi kan rense en facade eller en mur fuldstændig fri for snavs og lign. uden at skade underlaget.

Vi kan faktisk også fjerne de genstridige og lidt berygtede røde alger med sodablæsning.

Sodablæsning på træ

Skal du have renset dit træhus, træbåd, hegn, vinduesrammer eller trædøre fri for maling eller lak? Så kan Zimplex tilbyde at rense det effektivt rent, uden at træet på nogen måde tager skade.

Blæsning med soda kan også benyttes til at rense træ, efter brandskader og sodskader. Vi kan blæse alt sod af, så det sunde træværk står flot tilbage.

Motor og fælge m.v.

Motorrum, motordele samt stålfælge og aluminiumfælge kan skinne igen med Sodablæsning. Vi kan blæse både stål, plastic og aluminium ren for fedt, olie, fastbrændte belægninger m.v.

Zimplex kan få en brugt motor til at fremstå som næsten ny, uden at underlaget på nogen måde tager skade.

Overfladerust

Vi har udstyret til at blæse næsten alle typer materialer fri for overfladerust. Rust pynter ikke, og overfladerust kan desværre udvikle sig og trænge dybere ned, hvis man ikke gør noget ved det. Derudover er det svært selv fjerne, og det kræver ofte masser af knofedt.

Spar knofedtet og lad Zimplex klare opgaven for dig!

Fjerne maling

Sodablæsning er en hurtig og skånsom metode til at fjerne maling. Sodablæsning beskadiger ikke murværk, aluminium, metal, glas, gummi eller plast.

Sodablæsning kræver desuden kun et minimalt behov for afskærmning

Fordele ved sodablæsning

En af de helt store fordele ved sodablæsning, er at det ikke ødelægger materialet der renses.
Selvom der er tale om en form for mikro-eksplosion når sodapartiklerne rammer så det beskidte område, så efterlades det underliggende materiale intakt.
Faktisk er metoden så skånsom at du kan fjerne tryksværten fra en papkasse, uden pakkassen tager skade.

Det er rigtig godt til at afrense sod af træværk og murværk, ved brand- og sodskader. Det fjerner soden UDEN at skade det bagvedliggende materiale.

En anden klar fordel er effektiviteten. Det er markant hurtigere at rense eksempelvis en facade eller bil med sodablæsning i forhold til manuel rensning med kemi osv.

Derudover er tilsvarende rensningsmetoder ofte skadeligt for miljøet, på grund af giftige kemikalier. Sodablæsning skader ikke miljøet, og der benyttes på ingen måde noget kemi.

Sodablæsning af facader og mursten med sodskader

Når der har været en brand i et lokale eller i en ejendom, opstår der typisk en del sodskader. Det kan være svært, og næsten umuligt selv at fjerne sod fra eksempelvis  facader af beton eller mursten.
Derfor kan det være en rigtig god ide, at lade en fagmand håndtere opgaven, og fjerne alle spor fra sod.

Det er her, vores effektive værktøjer og store erfaring kommer ind i billedet

Er det eksempelvis murværk der har fået en sodskade, kan vi benytte vores effektive sodablæsnings-maskine, der kan blæse med soda. Vores maskine kan desuden blæse med både vand og soda på samme tid. Dette giver en særdeles effektiv men skånsom afrensning af alle typer mursten / murværk. –>  –>

Graffitirens med sodablæsning

Vi benytter ofte soda blæsning til graffiti rengøring fra murværk, træværk, sten og statuer.
Dette er en yderst effektiv og miljøvenlig metode, der samtidig mindsker brugen af stærk kemi.
Metoden er både særdeles effektiv men faktisk også skånsom mod underlaget, hvor der er graffiti.

Når man benytter soda som blæsemiddel sker der det at når soda’en kommer i kontakt med en overflade med eksempelvis graffiti, “sprænger” sodapartiklerne i en form for en meget lille eksplosion.
Den energi der hermed frigives ved eksplosionen, fjerner så det beskidte område, UDEN at skade materialet bagved.

 

Soda kan bruges til mange forskellige typer afrensnings-opgaver.

Der er rigtig mange muligheder, hvis man har det rigtige udstyr, og ved hvordan man håndtere soda.

Vores soda-anlæg kan bruges på alle former for overflader hvor der eksempelvis skal fjernes lak, maling, graffiti, sod, fastbrændt snavs og olie, overfladerust, organisk snavs eller misfarvninger som opstår på grund af vind og vejr.
Det kan også benyttes til eksempelvis at fjerne alger, rødalger, trafikfilm og lign. Sodablæsning hverken opvarmer eller strækker metal, ødelægger ikke glas, gummi eller plastik. Vi benytter det også til at rense fælge til biler, helt uden at skade aluminiumet.

Historien bag sodablæsning

Blæsning med soda er faktisk slet ikke nogen ny opfindelse. Den er dog bare ikke så udebredt i Danmark endnu. Men allerede i begyndelsen af 70’erne besluttede man i USA at Frihedsgudinden i New York, skulle gennemgå en større rensning og renovering.
På den baggrund begyndte man at søge efter mulige rensningsmetoder.

Rensningsmetoden skulle kunne rengøre kobber, men uden at ødelægge statuen. Derfor var sandblæsning ikke en mulighed. Derudover skulle der naturligvis tages hensyn til miljøet. Derfor var giftige kemikalier heller ikke en mulighed.

Da der umiddelbart ikke fandtes nogle velegnet metoder til at rense statuen, var man nødsaget til at tænke i helt nye baner. Og det var altså her man fandt frem til at sodablæsning var den rette metode. I 80’erne begyndte man så selve rensningen af Frihedsgudinden. Metoden var en stor succes, og benyttes stadig til mange typer afrensninger i USA.

sodablast

Det er både nemt og enkelt at få et godt tilbud fra Zimplex

Henvendelse

Vi modtager en henvendelse fra dig via telefon eller mail

Besigtigelse

Hvis det er påkrævet, kommer vi snarest forbi og laver en besigtigelse

Beskrivelse

Kan det lade sig gøre, laver vi tilbud ud fra din beskrivelse og fotos.
l

Tilbud

Herefter modtager du et attraktivt skriftligt tilbud i din mailboks

Accepter tilbud

Du acceptere evt. vores tilbud, og aftaler en dato for udførsel af opgaven
Call Now Button
📞 Ring mig op
close slider
Vi ringer tilbage snarest muligt