Afrensning med sodablæsning

 

 

Hvad er sodablæsning ?

Soda-blæsning er en innovativ rensemetode hvor soda, via maskine med trykluft, blæses på den overflade der eksempelvis er ramt af graffiti, alger osv.
Når sodaen derefter kommer i kontakt med overfladen med eksempelvis graffiti, “sprænger” sodapartiklerne i en form for en meget lille eksplosion. Den energi der hermed frigives ved eksplosionen, fjerner så det beskidte område, UDEN at skade materialet bagved.

” Faktisk kan man rense malingen af en papkasse, uden at skade selve pappet. “

Hvor kan det benyttes ?

Vores soda-anlæg kan bruges på alle former for overflader hvor der skal fjernes lak, maling, overfladerust, organisk snavs eller misfarvninger som opstår på grund af vind og vejr.

Det kan også benyttes til eksempelvis at fjerne alger, rødalger og lign. Sodablæsning hverken opvarmer eller strækker metal, ødelægger ikke glas, gummi eller plastik. Vi benytter det også til at rense fælge til biler, helt uden at skade aluminiumet.

Det er også et miljøvenligt alternativ til kemi og eksempelvis sandblæsning

Spar penge og knofedt

Vi har stor erfaring med at rense graffiti af murværk og træværk med vores soda-anlæg. Vi kan også rense vinduesrammer og dørrammer fri for maling, lak og blymaling. Vi kan også tilbyde at rense motordele og aluminiums fælge, samt rense facader for skidt og alger.
Vores anlæg er mobilt, og vi kører på det meste af Sjælland.

Ring 6910 2323 og hør om vi kan hjælpe dig, og samtidig spare dig for penge

Hvorfor vælge os?

  • Vi har stor erfaring med sodablæsning
  • Miljøvenligt alternativ til eks. sandblæsning
  • Vi renser murværk, træværk samt beton og natursten
  • Vi renser også aluminium, jern, metal, plastik
  • Ingen brug af stærk kemi 
  • Vi fjerner også graffiti, maling og lak fra alle typer overflader

Sodablæsning til graffitirens

Dette er en yderst effektiv og miljøvenlig metode, der samtidig mindsker brugen af stærk kemi.
Sodablæsning er en innovativ rensemetode hvor soda, via maskine med trykluft, blæses på den overflade der er ramt af graffiti.

Det er dog meget skånsom mod den oprindelige overflade.

Sodablæsning til facaderens

Blæsning med soda er rigtig effektivt til at rense murværk og facader. Med sodablæsning kan vi fjerne alger, snavs, trafikfilm samt maling eller graffiti. Vi kan rense en facade eller en mur fuldstændig fri for snavs og lign. uden at skade underlaget.

Vi kan faktisk også fjerne de genstridige og lidt berygtede røde alger med sodablæsning.

Sodablæsning på træ

Skal du have renset dit træhus eller vinduesrammer eller trædøre fri for maling eller lak? Så kan Zimplex tilbyde at rense det effektivt rent, uden at træet på nogen måde tager skade. blæsning med soda kan også benyttes til at rense træ, efter brandskader og sodskader.

Vi kan blæse alt sod af, så det sunde træværk står flot tilbage.

Motor og fælge m.v.

Motorrum, motordele samt stålfælge og aluminiumfælge kan skinne igen med Sodablæsning. Vi kan blæse både stål, plastic og aluminium ren for fedt, olie, fastbrændte belægninger m.v.

Zimplex kan få en brugt motor til at fremstå som næsten ny, uden at underlaget på nogen måde tager skade.

Sodablæsning af facader og mursten med sodskader

Når der har været en brand i et lokale eller i en ejendom, opstår der typisk en del sodskader. Det kan være svært, og næsten umuligt selv at fjerne sod fra eksempelvis  facader af beton eller mursten.
Derfor kan det være en rigtig god ide, at lade en fagmand håndtere opgaven, og fjerne alle spor fra sod.

Det er her, vores effektive værktøjer og store erfaring kommer ind i billedet

Er det eksempelvis murværk der har fået en sodskade, kan vi benytte vores effektive sodablæsnings-maskine, der kan blæse med soda. Vores maskine kan desuden blæse med både vand og soda på samme tid. Dette giver en særdeles effektiv men skånsom afrensning af alle typer mursten / murværk. –>  –>

Graffitirens med sodablæsning

Vi benytter ofte soda blæsning til graffiti rengøring fra murværk, træværk, sten og statuer.
Dette er en yderst effektiv og miljøvenlig metode, der samtidig mindsker brugen af stærk kemi.
Metoden er både særdeles effektiv men faktisk også skånsom mod underlaget, hvor der er graffiti.

Når man benytter soda som blæsemiddel sker der det at når soda’en kommer i kontakt med en overflade med eksempelvis graffiti, “sprænger” sodapartiklerne i en form for en meget lille eksplosion.
Den energi der hermed frigives ved eksplosionen, fjerner så det beskidte område, UDEN at skade materialet bagved.

 

Historien bag sodablæsning

Blæsning med soda er faktisk slet ikke nogen ny opfindelse. Den er dog bare ikke så udebredt i Danmark endnu. Men allerede i begyndelsen af 70’erne besluttede man i USA at Frihedsgudinden i New York, skulle gennemgå en større rensning og renovering.
På den baggrund begyndte man at søge efter mulige rensningsmetoder.

Rensningsmetoden skulle kunne rengøre kobber, men uden at ødelægge statuen. Derfor var sandblæsning ikke en mulighed. Derudover skulle der naturligvis tages hensyn til miljøet. Derfor var giftige kemikalier heller ikke en mulighed.

Da der umiddelbart ikke fandtes nogle velegnet metoder til at rense statuen, var man nødsaget til at tænke i helt nye baner. Og det var altså her man fandt frem til at sodablæsning var den rette metode. I 80’erne begyndte man så selve rensningen af Frihedsgudinden. Metoden var en stor succes, og benyttes stadig til mange typer afrensninger i USA.

sodablast

Galleri

Kontakt info