Professionel sodablæsning

Sodablæsning :

Sodablæsning er en innovativ, miljøvenlig og skånsom rensemetode, hvor soda (natriumbikarbonat) via trykluft blæses på den overflade du vil have renset.
Blæsning med soda er særdeles effektivt til rens af facader, murværk og træværk inden eksempelvis malerarbejde eller murerarbejde

Med sodablæsning kan overflader såsom murværk, beton, metal, træ, glasfiber osv. afrenses effektivt for maling, lak, rust og fedt.

Derudover er det en særdeles miljørigtig blæsemetode

Professionel blæsning med soda

Sodablæsning 

Zimplex har stor erfaring med sodablæsning, og vi har både ekspertisen og udstyret til at klare alle blæseopgaver. Vi har maskiner og kompressorer i flere størrelser, og kan klare selv meget store opgaver.
Vi kan for eksempel fjerne maling, alger og lak på vægge og facader i forbindelse med ombyggeri og renovering. Vi kan også fjerne graffiti på murværk, facader og vægge.
Metoden er også effektiv til at rense og fjerne bundmaling på båden om vinteren.

Sodablæsningen beskadiger ikke materialet. Det hverken opvarmer eller udvider metal og beskadiger ikke glas, gummi eller plastic.
Blæsning med soda er både effektivt og skånsom, og der benyttes Ingen stærk eller giftig kemi. Sodablæsning er også det helt rigtige alternativ til sandblæsning.

Miljøvenlig rensemetode

Soda er vandopløselig og vil ikke opbygges i jord eller beboelsesområder, hvorimod eksempelvis sand ikke vil opløses. (Kvartssand er desuden også sundhedsskadeligt)
Sodamediet er helt ugiftigt og kan nemt afvaskes med vand uden at tage nogen forholdsregler.

Hvad er sodablæsning

Soda-blæsning er en innovativ rensemetode hvor soda, via maskine med trykluft, blæses på den overflade der eksempelvis er ramt af graffiti, alger osv.
Når soda pulveret derefter kommer i kontakt med overfladen med eksempelvis graffiti, “sprænger” sodapartiklerne i en form for en meget lille eksplosion.

Den energi der hermed frigives ved eksplosionen, fjerner så det beskidte område, UDEN at skade materialet bagved.

Hvad kan det bruges til

Vi renser ofte træværk og/eller murværk af for maling, puds eller kalk. Vi benytter det også tit ved sodskader og brandskader.

Derudover kan det benyttes til: Rens af maling på både, Grafitti på facader og træ, Rens af beton, sten og træ, Rens af metal, aluminium og jern, Afrensning af maling og lak
Blæsning af alger og rødalger,Motordele, olie og overfladerust

Tørisblæsning og industrirengøring

Skal du have renset dit træhus, træbåd, hegn, vinduesrammer eller trædøre fri for maling eller lak?

Så kan Zimplex tilbyde at rense det effektivt rent, uden at træet på nogen måde tager skade.
Blæsning med soda kan også benyttes til at rense træ ved sodskader. Vi kan blæse alt sod af, så det sunde træværk står flot tilbage!

Facaderens med soda

Vi er ofte ude og rense murværk fri for puds, maling og lignende materialer. Det er tit i forbindelse med at en ejendom skal gøres klar til nyt puds eller en ny gang maling.
Her er blæsning med soda et oplagt valg, til at rense facaderne. Det er markant hurtigere, end at rense det af manuelt.

Det er typisk både murer, maler og private der bestiller dette hos os

Er soda giftigt

Nej! Sodablæsning er bestemt ikke skadeligt for hverken mennesker eller dyr. Grunden til at vores folk bærer sikkerhedsudstyr skyldes at soda ikke er rart at få i øjnene eller i luftvejene.
Derudover beskytter vi os mod de belægninger såsom maling, lak, puds og støv som vi renser af.

Derudover skader det heller ikke miljøet, og bevirker samtidig at brugen af kemi udelades fuldstændigt.

Vandtilførsel

Er det ikke muligt at afdække området omkring det der skal sodablæses, vil det normalt støve en del.
Dette kan vi til dels undgå ved at benytte maskiner der kan tilsluttes til vandtilførsel. Dermed blæses der både med soda og vand på samme tid. Vandet binder sodaen, og støvet mindskes til et minimum

Metoden kræver dog ekstra maskine, og løsningen typisk lidt mere, end traditionel afdækning

soda-blæsning-facader
sodablæsning-sodskade

Fordele ved sodablæsning

En af de helt store fordele ved sodablæsning, er at det ikke ødelægger materialet der renses.
Selvom der er tale om en form for mikro-eksplosion når sodapartiklerne rammer så det beskidte område, så efterlades det underliggende materiale intakt.
Faktisk er metoden så skånsom at du kan fjerne tryksværten fra en papkasse, uden pakkassen tager skade.

Det er rigtig godt til at afrense sod af træværk og murværk, ved brand- og sodskader. Det fjerner soden UDEN at skade det bagvedliggende materiale.

En anden klar fordel er effektiviteten. Det er markant hurtigere at rense eksempelvis en facade eller bil med sodablæsning i forhold til manuel rensning med kemi osv.

Derudover er tilsvarende rensningsmetoder ofte skadeligt for miljøet, på grund af giftige kemikalier. Sodablæsning skader ikke miljøet, og der benyttes på ingen måde noget kemi.

Sodablæsning af facader og mursten med sodskader

Når der har været en brand i et lokale eller i en ejendom, opstår der typisk en del sodskader. Det kan være svært, og næsten umuligt selv at fjerne sod fra eksempelvis  facader af beton eller mursten.
Derfor kan det være en rigtig god ide, at lade en fagmand håndtere opgaven, og fjerne alle spor fra sod.

Det er her, vores effektive værktøjer og store erfaring kommer ind i billedet.

Er det eksempelvis murværk der har fået en sodskade, kan vi benytte vores effektive sodablæsnings-maskine, der kan blæse med soda. Vores maskine kan desuden blæse med både vand og soda på samme tid. Dette giver en særdeles effektiv men skånsom afrensning af alle typer mursten / murværk.

Graffitirens med sodablæsning

Vi benytter ofte soda blæsning til graffiti rengøring fra murværk, træværk, sten og statuer.
Dette er en yderst effektiv og miljøvenlig metode, der samtidig mindsker brugen af stærk kemi.
Metoden er både særdeles effektiv men faktisk også skånsom mod underlaget, hvor der er graffiti.

Når man benytter soda som blæsemiddel sker der det at når soda’en kommer i kontakt med en overflade med eksempelvis graffiti, “sprænger” sodapartiklerne i en form for en meget lille eksplosion.
Den energi der hermed frigives ved eksplosionen, fjerner så det beskidte område, UDEN at skade materialet bagved.

Har du spørgsmål eller brug for et tilbud?

Kontakt os enten på telefon, mail eller kontaktformular