Sodablæsning 

Sodablæsning : Sodablæsning er en innovativ, miljøvenlig og skånsom rensemetode, hvor soda (natriumbikarbonat) via trykluft blæses på den overflade du vil have renset.

Med sodablæsning kan overflader såsom murværk, beton, metal, træ, glasfiber osv. afrenses effektivt for maling, lak, rust og fedt.

Sodablæsning:

p

Spar tid og knofedt

Sodablæsning er en hurtig, tidsbesparende og effektiv rensemetode

Z

Skånsom

Selvom sodablæsning er effektiv, er metoden også skånsom mod overfladen

Mursten og træ

Sodablæsning er særdeles velegnet til at afrense murværk, mursten og træværk

Sikker metode

Sodablæsning  beskadiger ikke jern, stål, aluminium, træ, glasfiber, gummi, plastik, krom, glas, rustfrit stål mv.

4 afdelinger – Ét telefonnummer
6910 2323

t

Hvad er sodablæsning ?

Soda-blæsning er en innovativ rensemetode hvor soda, via maskine med trykluft, blæses på den overflade der eksempelvis er ramt af graffiti, alger osv.
Når soda pulveret derefter kommer i kontakt med overfladen med eksempelvis graffiti, “sprænger” sodapartiklerne i en form for en meget lille eksplosion.

Den energi der hermed frigives ved eksplosionen, fjerner så det beskidte område, UDEN at skade materialet bagved.

p

Blæsning med soda

Vi benytter ofte sodablæsning til:

  • Sodskader og brandskader
  • Rens af maling på både
  • Grafitti på facader og træ
  • Rens af beton, sten og træ
  • Rens af metal, aluminium og jern
  • Afrensning af maling og lak
  • Blæsning af alger og rødalger
  • Motordele, olie og overfladerust

Spar penge og knofedt

Zimplex har stor erfaring med sodablæsning. Vi har forskellige anlæg i flere forskellige størrelser.
Dermed har vi anlæg, der passer til opgaver lige fra rensning af mindre motordele fra en bil, til rensning af gammel maling fra store facader.

Vi kan typisk spare dig for både penge og tid, hvid du vælger sodablæsning som afrensningsmetode.
Vores anlæg er mobilt, og vi kører på det meste af Sjælland.

Sodablæsning 

Zimplex har stor erfaring med sodablæsning, og vi har både ekspertisen og udstyret til at klare alle blæseopgaver. Vi har maskiner og kompressorer i flere størrelser, og kan klare selv meget store opgaver.

Vi kan for eksempel fjerne maling, alger og lak på vægge og facader i forbindelse med ombyggeri og renovering. Vi kan også fjerne graffiti på murværk, facader og vægge.

Metoden er også effektiv til at rense og fjerne bundmaling på båden om vinteren. Sodablæsningen beskadiger ikke materialet.

Det hverken opvarmer eller udvider metal og beskadiger ikke glas, gummi eller plastic. Der er derfor minimalt behov for afdækning.

Sodablæsning er både effektivt og skånsom, og der benyttes Ingen stærk eller giftig kemi. Sodablæsning er også det helt rigtige alternativ til sandblæsning.

Miljøvenlig rensemetode

Soda er vandopløselig og vil ikke opbygges i jord eller beboelsesområder, hvorimod eksempelvis sand ikke vil opløses. (Kvartssand er desuden også sundhedsskadeligt)

Sodamediet er helt ugiftigt og kan nemt afvaskes med vand uden at tage nogen forholdsregler.

Rens af bundmaling på både

Et af vores meget efterspurgte specialer, er sodablæsning af bundmaling på både.
Vi kan afrense både helt fri for gammel maling, uden at skade selve underlaget.

Vores kunder har sparet rigtig meget tid samt knofedt ved at lade Zimplex sodablæse deres båd ren for gammel maling. Efter en professionel sodablæsning efterlades overfladen fin, ren og klar til en ny behandling/maling.

Kontakt os og hør om vi kan hjælpe med at rense DIN båd:

Tlf.: 6910 2323

 

 

Services

Zimplex tilbyder sin hjælp ved bl.a.

Sodablæsning på murværk

Vi er ofte ude og rense murværk fri for puds, maling og lignende materialer. Det er tit i forbindelse med at en ejendom skal gøres klar til nyt puds eller en ny gang maling.
Her er blæsning med soda et oplagt valg, til at rense facaderne. Det er markant hurtigere, end at rense det af manuelt.

Det er typisk både murer, maler og private der bestiller dette hos os

Rens af graffiti med sodablæsning

Dette er en yderst effektiv og miljøvenlig metode, der samtidig mindsker brugen af stærk kemi.
Sodablæsning er en innovativ rensemetode hvor soda, via maskine med trykluft, blæses på den overflade der er ramt af graffiti.

Selvom metoden er effektiv er det samtidig meget skånsom mod den oprindelige overflade.

Rens af facader

Blæsning med soda er rigtig effektivt til at rense murværk og facader. Med sodablæsning kan vi fjerne alger, snavs, trafikfilm samt maling eller graffiti. Vi kan rense en facade eller en mur fuldstændig fri for snavs og lign. uden at skade underlaget.

Vi kan faktisk også fjerne de genstridige og lidt berygtede røde alger med sodablæsning.

Motor og fælge m.v.

Motorrum, motordele samt stålfælge og aluminiumfælge kan skinne igen med Sodablæsning. Vi kan blæse både stål, plastic og aluminium ren for fedt, olie, fastbrændte belægninger m.v.

Zimplex kan få en brugt motor til at fremstå som næsten ny, uden at underlaget på nogen måde tager skade, og uden at benytte kemi og vand.

Rens af skimmelsvamp

Blæsning med soda som blæsemiddel, er en innovativ metode til at rense skimmelsvamp af overflader. Det er en skånsom og miljøvenlig metode, der samtidig også er meget effektiv.

Det er naturligvis ikke alle steder og områder, hvor sodablæsning er det bedste valg til at afrense skimmelsvamp. Men de steder, hvor det så er muligt, er det en af de mest effektive metoder til at rense overflader med skimmelsvamp.

Læs evt. mere om skimmelsvamp: Klik her

Træværk og soda

Skal du have renset dit træhus, træbåd, hegn, vinduesrammer eller trædøre fri for maling eller lak? Så kan Zimplex tilbyde at rense det effektivt rent, uden at træet på nogen måde tager skade.

Blæsning med soda kan også benyttes til at rense træ, efter brandskader og sodskader. Vi kan blæse alt sod af, så det sunde træværk står flot tilbage!

Fjerne rust

Blæsning med soda som blæsemiddel, er en innovativ metode til at rense skimmelsvamp af overflader. Det er en skånsom og miljøvenlig metode, der samtidig også er meget effektiv.

Det er naturligvis ikke alle steder og områder, hvor sodablæsning er det bedste valg til at afrense skimmelsvamp. Men de steder, hvor det så er muligt, er det en af de mest effektive metoder til at rense overflader med skimmelsvamp.

Læs evt. mere om skimmelsvamp: Klik her

Træværk og soda

Skal du have renset dit træhus, træbåd, hegn, vinduesrammer eller trædøre fri for maling eller lak? Så kan Zimplex tilbyde at rense det effektivt rent, uden at træet på nogen måde tager skade.

Blæsning med soda kan også benyttes til at rense træ, efter brandskader og sodskader. Vi kan blæse alt sod af, så det sunde træværk står flot tilbage!

Sodablæsning = Effektiv og fleksibel afrensnings-metode

Som du kan læse på denne side, kan sodablæsning benyttes til rigtig mange typer opgaver.

Vores soda-anlæg kan bruges på alle former for overflader hvor der eksempelvis skal fjernes lak, maling, graffiti, sod, fastbrændt snavs og olie, overfladerust, organisk snavs eller misfarvninger som opstår på grund af vind og vejr.

Vi benytter det også til at rense biler og motorcykler fri for gammel maling eller rust. Vi har også hjulpet en del bilejere der samler på veteranbiler.
Når de finder reservedele såsom hjulophæng, døre, fælge, skærme osv er de ofte fyldt med rust og gammel maling.
Dette kan vi nemt hjælpe med at fjerne på vores værksted.

Det kan også benyttes til eksempelvis at fjerne alger, rødalger, trafikfilm og lign fra mange typer overflader.
Sodablæsning hverken opvarmer eller strækker metal, ødelægger ikke glas, gummi eller plastik.

Kontakt os, og hør om vi ikke også skulle kunne hjælpe dig:
Tlf.: 69102323 eller info@zimplex.dk

Zimplex-logoet

Vi er en moderne servicevirksomhed der længe har arbejdet med sodablæsning.

Zimplex har både den fornødne erfaring og ekspertise samt det helt rigtige udstyr til at tilbyde professionel sodablæsning til den rette pris!

Hvad kan det bruges til?

Sodablæsning er det 100% oplagte valg til at fjerne maling, lak, graffiti mv fra facader, murværk, træværk, betonvægge mv.

Derudover er det særdeles effektivt til at fjerne maling, lak, olie, skidt mv. fra karrosserier, stel til motorcykler, motor, fælge mv.
Vi renser ofte også metal og jern rent for rust og lignende. 

Er det giftigt?

Nej! Sodablæsning er bestemt ikke skadeligt for hverken mennesker eller dyr.

Derudover skader det heller ikke miljøet, og bevirker samtidig at brugen af kemi udelades fuldstændigt

Er det dyrt at få udført?

Prisen på sodablæsning er ikke dyrt. Det skal nemlig samlignes hvad en traditionel afrensning af eksempelvis maling fra en ejendom vil koste i tid, knofedt, kemi og mandetimer.

Sodablæsning af maling fra en facade vil typisk koste 150-175 kr + moms pr kvadratmeter. Samlet set vil det oftest være den hurtigste og billigste løsning

Køretøjer og både

Zimplex tilbyder bl.a. også sodablæsning af bundmaling, alger og rust fra både og maling, lak og rust fra biler og karrosseri samt stel fra knallerter og motorcykler.

Derudover blæser vi motor, motordele, fælge samt karrosseri dele såsom bildøre osv

Soda med vandtilførsel

Er det ikke muligt at afdække området omkring det der skal sodablæses, vil det normalt støve en del.

Dette kan vi undgå ved at benytte maskiner der kan tilsluttes til vandtilførsel. Dermed blæses der både med soda og vand på samme tid. Vandet binder sodaen, og støvet mindskes til et minimum

Hvor kører vi henne?

Vi kører faktisk på det meste af Sjælland. Vi har haft opgaver fra både Lolland, Falster og Møn til Køge, København og Nordsjælland.

Drejer det sig om mindre effekter der skal renses, såsom biler, motor, møbler osv. kan disse afleveres på vores værksted i Vordingborg. 
Alternativt kan der laves en aftale om afhentning af effekter.

Fordele ved sodablæsning

En af de helt store fordele ved sodablæsning, er at det ikke ødelægger materialet der renses.
Selvom der er tale om en form for mikro-eksplosion når sodapartiklerne rammer så det beskidte område, så efterlades det underliggende materiale intakt.
Faktisk er metoden så skånsom at du kan fjerne tryksværten fra en papkasse, uden pakkassen tager skade.

Det er rigtig godt til at afrense sod af træværk og murværk, ved brand- og sodskader. Det fjerner soden UDEN at skade det bagvedliggende materiale.

En anden klar fordel er effektiviteten. Det er markant hurtigere at rense eksempelvis en facade eller bil med sodablæsning i forhold til manuel rensning med kemi osv.

Derudover er tilsvarende rensningsmetoder ofte skadeligt for miljøet, på grund af giftige kemikalier. Sodablæsning skader ikke miljøet, og der benyttes på ingen måde noget kemi.

Sodablæsning af facader og mursten med sodskader

Når der har været en brand i et lokale eller i en ejendom, opstår der typisk en del sodskader. Det kan være svært, og næsten umuligt selv at fjerne sod fra eksempelvis  facader af beton eller mursten.
Derfor kan det være en rigtig god ide, at lade en fagmand håndtere opgaven, og fjerne alle spor fra sod.

Det er her, vores effektive værktøjer og store erfaring kommer ind i billedet

Er det eksempelvis murværk der har fået en sodskade, kan vi benytte vores effektive sodablæsnings-maskine, der kan blæse med soda. Vores maskine kan desuden blæse med både vand og soda på samme tid. Dette giver en særdeles effektiv men skånsom afrensning af alle typer mursten / murværk. –>  –>

Graffitirens med sodablæsning

Vi benytter ofte soda blæsning til graffiti rengøring fra murværk, træværk, sten og statuer.
Dette er en yderst effektiv og miljøvenlig metode, der samtidig mindsker brugen af stærk kemi.
Metoden er både særdeles effektiv men faktisk også skånsom mod underlaget, hvor der er graffiti.

Når man benytter soda som blæsemiddel sker der det at når soda’en kommer i kontakt med en overflade med eksempelvis graffiti, “sprænger” sodapartiklerne i en form for en meget lille eksplosion.
Den energi der hermed frigives ved eksplosionen, fjerner så det beskidte område, UDEN at skade materialet bagved.

 

Historien bag sodablæsning

Blæsning med soda er faktisk slet ikke nogen ny opfindelse. Den er dog bare ikke så udebredt i Danmark endnu. Men allerede i begyndelsen af 70’erne besluttede man i USA at Frihedsgudinden i New York, skulle gennemgå en større rensning og renovering.
På den baggrund begyndte man at søge efter mulige rensningsmetoder.

Rensningsmetoden skulle kunne rengøre kobber, men uden at ødelægge statuen. Derfor var sandblæsning ikke en mulighed. Derudover skulle der naturligvis tages hensyn til miljøet. Derfor var giftige kemikalier heller ikke en mulighed.

Da der umiddelbart ikke fandtes nogle velegnet metoder til at rense statuen, var man nødsaget til at tænke i helt nye baner. Og det var altså her man fandt frem til at sodablæsning var den rette metode. I 80’erne begyndte man så selve rensningen af Frihedsgudinden. Metoden var en stor succes, og benyttes stadig til mange typer afrensninger i USA.

sodablast

Call Now Button
📞 Ring mig op
close slider
Vi ringer tilbage snarest muligt