Professionel tørisblæsning

Tørisblæsning : Zimplex er et yderst erfarent og kompetent firma, der tilbyder tørisblæsning som metode til afrensninger.

Vi tilbyder at rense eksempelvis maskiner, produktionsanlæg, forme, ovne, motorer, fælge, facader, træværk, aluminium, jern, biler, både, statuer, murværk osv.
Det er desuden yderst velegnet til rensning af produktionsudstyr i fødevarebranchen + meget andet.

Tørisblæsning:

Z

Skånsom metode

Tørisblæsning er en meget skånsom og ikke-slibende rensemetode

Spar tid og penge

Tørisblæsning kan ofte spare dig for en del arbejdstid samt penge

p

Alsidig metode

Tørisblæsning kan rense emner rene, der er udført i eks. plast, jern, glas, sten, træ, glasfiber, aluminium, stål m.v.

agsdi-cloud-check

Miljørigtig metode

Tøris er både lugtfri, giftfri og ikke brændbar. Samlet set er tørisblæsning en miljøvenlig, effektiv, udgiftsbesparende og hurtig rensemetode.

4 afdelinger – Ét telefonnummer
6910 2323

p

Hvad er tørisblæsning?

Tøris er kort fortalt kuldioxid i fast form. Tørisblæsning er en skånsom men effektiv afrensningsmetode, som anvender tøris som blæsemiddel. Når tørispillerne rammer overfladen, løsnes og sprækker belægningen. Den kolde tøris får i princippet snavset til at fryse, hvorefter der sker en udvidelse og den efterfølgende eksplosionseffekt, løfter belægningen fra overfladen.

Da tøris omdannes til luft i det øjeblik, det rammer en overflade, er der ikke noget restprodukt, og overflader efterlades tør og ren uden behov for efterfølgende rengøring.

Hvad bruges det til?

Blæsning med tøris er en tør afrensnings-metode, der ikke har en slibende effekt. Derfor kan tørisblæsning foretages på næsten alle typer overflader uden at skade selve overfladen. Tørisblæsning er derfor ideelt til afrensning af maskiner, el-installationer, elektro-mekanik, overflader og forme.

Da der ikke er noget restaffald tilbage efter afrensningen, er metoden særdeles velegnet til industrier,
der kræver en høj grad af hygiejne, og tørisblæsning er derfor ideel i fødevare- og medicinalindustrien.

N

Det benyttes til:

Vi benytter ofte tørisblæsning til:

 • Afrensning af industri maskiner
 • I fødevareindustrien
 • Rens af motordele 
 • Rensning af både og biler
 • Afrensning af ovne og forme
 • Rens af el-installationer
 • Rens af alger og skimmel
 • Afrensning af graffiti
 • Rens af aluminium og metal
 • Facaderens og rens af maling
 • Rensning af både og vogne

Tørisblæsning

Tørisblæsning kan i mange tilfælde erstatte andre traditionelle blæsemetoder såsom højtryksspuling, damprensning, sandblæsning, osv.
Blæsning med tøris kan faktisk også erstatte et utal af andre rensemetoder, der eks. involverer brug af kemikalier. Dette gør samtidig metoden særdeles miljøvenlig.

Tørisblæsning i industrien

Tørisblæsning kan med stor fordel bruges i mange typer industrier og er blandt andet velegnet til industrier og produktioner, der kræver en høj grad af hygiejne.
Det hænger hovedsageligt sammen med, at man efter en afrensning af en maskine, faktisk slet ikke har noget restaffald tilbage. Tørisen fordamper lige efter blæsningen.

Samtidig er metoden effektiv, hvis du har emner der har sarte eller skrøbelige overflader, finmekanik og elektriske komponenter at gøre.

Blæsning med tøris til facaderens

Tørisblæsning er desuden en god og skånsom metode til afrensning af alle typer facader. Det kan f.eks. være træfacader, pudset facader samt kalkede facader (eksempelvis kirker).
Metoden er også god i forbindelse afrensning af motorer, karrosseri og motorcykeldele samt til afrensning af bundmaling på både i træ eller glasfiber.

Tørisblæsning

Der er meget stor forskel på at benytte tøris som blæsemiddel, i forhold til eksempelvis sand.

Når men benytter det rigtige udstyr og det korrekte tøris, er mulighederne indenfor afrensninger næsten uendelige. Da tørisblæsning er en meget skånsom og alligevel en effektiv rensemetode, kan man rense selv sarte overflader for snavs, belægninger m.v.

Zimplex-logoet

Zimplex Facility Service er en af de få service leverandører på Sjælland, der tilbyder professionel tørisblæsning.

Vi har hjulpet mange kunder med at spare tid, knofedt og penge, ved at benytte tørisblæsning til afrensning, frem for at benytte kemi og traditionelt rengørings-udstyr

Er metoden slibende?

Modsat de fleste andre blæsemidler såsom sand, soda osv. er tøris 100% ikke-slibende. Metoden kan derfor benyttes på næsten alle typer overflader uden at skade selve overfladen.

Efterlader tøris fugt

Tørisblæsning er en fuldstændig tør rensemetode, selvom navnet kunne antyde det modsatte. Det enestående ved teknologien bag tøris som blæsemiddel er, at tørispillerne omdannes til luft i det øjeblik, de rammer en overflade.

Dette betyder, at den behandlede overflade efterlades tør og ren uden behov for yderligere rense- eller blæsemidler.

Tøris og strøm

Da der er tale om en fuldstændig tør og ikke-strømførende metode der ligeledes heller ikke er slibende, kan tørisblæsning bruges på områder, hvor mange andre metoder ikke er anvendelige.

Det er eksempelvis muligt, at benytte tørisblæsning direkte på el-motorer, el-skabe, tekniske anlæg med elektriske og hydrauliske el-motorer.

Hvor kan det benyttes

Tørisblæsning kan med STOR fordel benyttes til eksempelvis afrensning af alle typer industri maskiner og produktionsanlæg. Derudover er det særdeles velegnet til skånsom rensning af facadedele af både mursten, puds, træværk, beton, natursten osv. Det kan også benyttes til indvendig rensning af vægge og lofter.

Vi benytter det også til rensning af elskabe, i fødevareindustrien, rens af skimmelsvamp, graffiti, biler + meget andet

Hvad koster tørisblæsning?

Det er svært at give en præcis pris på tørisblæsning, da det altid kommer an på opgaven. Der er stor forskel på at blæse en motor eller maskine eller en plan facade.

Men ved eksempelvis facader og andre nemme overflader starter vores pris typisk fra 150-180 kr + moms pr kvadratmeter

Hvor kører vi henne?

Vores servicebiler kører på det meste af Sjælland. Vores administration ligger i Vordingborg, men vi servicere kunder lige fra Lolland og Falster til København og Nordsjælland.

Ved større opgaver kører vi også til Fyn og Jylland. Vi har faktisk også haft opgaver i Tyskland og Sverige

 

Services

Zimplex tilbyder sin hjælp ved bl.a.

Rens af maskiner

Blæsning med tøris er særdeles effektivt og alligevel skånsom metode til at afrense maskiner og motordele fra industrien. Vi har hjulpet mange forskellige typer virksomheder med at få afrenset alt lige fra hele maskiner og motordele til ovne og forme.

Det kan benyttes til at fjerne eksempelvis fastbrændt skidt og snavs, olie- og fedtrester, limrester, maling, rust, lak osv.
Tørisen renser effektivt, og ridser ikke selve materialet der skal renses. Desuden skader tørisblæsning ikke el-installationer og motordele.

Facaderens

Tørisblæsning kan også med fordel benyttes til at rense facader. Dette er hvad enten facaden skal renses for snavs, trafikfilm, alger, rødalger eller gammel maling. Det kan også benyttes til at fjerne alle typer puds fra de fleste typer murværk.

Modsat eksempelvis sandblæsning er tørisblæsning miljøvenligt, skånsom og på ingen måder sundhedsskadelig.

Fødevarerindustri

Da der ikke er noget restaffald tilbage efter afrensningen, er metoden med tøris særdeles velegnet til industrier som fødevare- og medicinalindustrien eller andre typer virksomheder, hvor hygiejnen skal være helt i top.

Det kan benyttes til at rense forme, kar, ovne, og lignende elementer, hvor der ikke bør efterlades restaffald efter rensning.

Tøris til ovne, forme osv

Det kan også med fordel benyttes i andre industrier, hvor der skal renses olie, fastbrændt materiale, tjære, slagger af maskiner og andet produktionsudstyr. Det er også yderst effektiv til afrensning af ovne og hærdeovne.

Det kan benyttes direkte på maskine, kontrolborde, motordele, samlebånd, tandhjul og lignende.

Aluminium og jern

Da tørisblæsning ikke efterlader nogen former for deformation eller overfladeændring af det rensede materiale, kan det også med fordel anvendes på metal og aluminium.

Tørisblæsning opvarmer eller beskadiger  ikke metallet, som det eksempelvis kan ske ved sandblæsning. Derudover er metoden ikke-slibende og beskadiger på ingen måder materialer som eksempelvis aluminium

Tøris og alger

Afrensning med tøris kan også anvendes i forbindelse med svampeskader og algevækst. Det renser effektivt, men er utrolig skånsom mod overfladen med alger.

Derfor kan det benyttes på selv skrøbelige og sarte overflader og facader

Fjerne rust

Afrensning med tøris kan også benyttes til at fjerne overfladerust. Det er en effektiv måde at få fjernet rusten på og dermed få det oprindelige look tilbage på en overflade der er ramt af en del overfladerust.

Tørisen fjerner rusten, og skader på ingen måde materialet der er inden under.

Træværk og maling

Afrensning med tøris kan også med stor fordel anvendes til afrensning af alle former for træværk i bebyggelser.

Vi kan eksempelvis rense gammel maling og lak af træværk, så det originale træ kommer til sin ret igen. Da tørisblæsning er en skånsom rensemetode tager selve træværket på ingen måde skade af denne rensemetode.

Tørisblæsning på maskiner og motorer og lign.

Når Zimplex benytter tøris som blæsemiddel, kan vi rense næsten alle typer maskiner og anlæg i industrien. Det gælder både i fødevareindustrien og andre typer produktioner og værksteder.

Vi kan rense alle former for belægninger af. Der er alt ligefra fastbrændt snavs og skidt af, gammel olie og fedt, til limrester, klister, maling, lak osv.

Vi har også gode erfaringer med at anvende tørisblæsning inden for metalindustrien til bl.a. at rengøre maskiner og mindre metaldele.
Zimplex tilbyder desuden at afrensningen kan foregå på stedet, uden nogen former for demontering.

Det er ligeledes en metode der er særdeles velegnet til rens af alle typer motorer – Uanset størrelsen. Det kan være en motor på en maskine på en fabrik eller værksted eller en motor på en bil eller motorcykel. Da metoden er skånsom, kan metoden også benyttes på motorer eller motordele på ældre veteran køretøjer.

Vil du høre nærmere, så ring på tlf.:6910 2323 eller skriv til info@zimplex.dk

Skarp pris? ✉
close slider