Professionel afrensning med tørisblæsning ❄

 

 

tøris

Hvad er "rens med tøris"

Tøris er kort fortalt kuldioxid i fast form. Tørisblæsning er en effektiv afrensningsmetode, som anvender tøris som blæsemiddel. Når tørispillerne rammer overfladen, løsnes og sprækker belægningen. Den kolde tøris får i princippet snavset til at fryse, hvorefter sker der en udvidelse og den efterfølgende eksplosionseffekt, løfter belægningen fra overfladen.

Da tøris omdannes til luft i det øjeblik, de rammer en overflade, er der ikke noget restprodukt, og overflader efterlades tør og ren uden behov for efterfølgende rengøring.

tørisblæsning

Hvad kan det bruges til

Blæsning med tøris er en tør afrensnings-metode, der ikke har en slibende effekt. Derfor kan tørisblæsning foretages på næsten alle typer overflader uden at skade selve overfladen. Tørisblæsning er derfor ideelt til afrensning af maskiner, el-installationer, elektro-mekanik, overflader og forme.

Da der ikke er noget restaffald tilbage efter afrensningen, er metoden særdeles velegnet til industrier,
der kræver en høj grad af hygiejne, og tørisblæsning er derfor ideel i fødevare- og medicinalindustrien.

tøris-industri

Hvad benytter vi det til

Vi benytter ofte tørisblæsning til:

 • Afrensning af industri maskiner
 • I fødevareindustrien
 • Rens af motordele 
 • Rensning af både og biler
 • Afrensning af ovne og forme
 • Rens af el-installationer
 • Rens af alger og skimmel
 • Afrensning af graffiti
 • Rens af aluminium og metal
 • Facaderens og rens af maling
 • Rensning af både og vogne

Hvorfor vælge os?

 • Vi har stor erfaring med tørisblæsning
 • Vi tilbyder særdeles attraktive priser
 • Vi har erfarne og dygtige medarbejdere
 • Vi har en omfattende maskinpark
 • Vi kræver som oftest ikke demontering
 • Der kommer ikke slibeskader
 • Vi efterlader ikke restaffald

Tørisblæsning Vs. sandblæsning

Der er meget stor forskel på at benytte tøris som blæsemiddel, i forhold til eksempelvis sand.

Når men benytter det rigtige udstyr og det korrekte tøris, er mulighederne indenfor afrensninger næsten uendelige. Da tørisblæsning er en meget skånsom og alligevel en effektiv rensemetode, kan man rense selv sarte overflader for snavs, belægninger m.v.

Da der heller ikke er noget restprodukt, kan denne afrensningsmetode med stor fordele benyttes i fødevareindustrien og mange andre former for produktioner og industrier.

tørisblæsning_vs_sandblæsning2

Tørisblæsning-træ

Tørisblæsning på maskiner og motorer og lign.

Når Zimplex benytter tøris som blæsemiddel, kan vi rense næsten alle typer maskiner og anlæg i industrien. Det gælder både i fødevareindustrien og andre typer produktioner og værksteder.

Vi kan rense alle former for belægninger af. Der er alt ligefra fastbrændt snavs og skidt af, gammel olie og fedt, til limrester, klister, maling, lak osv.

Vi har også gode erfaringer med at anvende tørisblæsning inden for metalindustrien til bl.a. at rengøre maskiner og mindre metaldele.
Zimplex tilbyder desuden at afrensningen kan foregå på stedet, uden nogen former for demontering.

Det er ligeledes en metode der er særdeles velegnet til rens af alle typer motorer – Uanset størrelsen. Det kan være en motor på en maskine på en fabrik eller værksted eller en motor på en bil eller motorcykel. Da metoden er skånsom, kan metoden også benyttes på motorer eller motordele på ældre veteran køretøjer.

Vil du høre nærmere, så ring på tlf.:6910 2323 eller skriv til info@zimplex.dk

Afrensning af elektronik

Blæsning med tøris svarer til sandblæsning, men midlet er blot tøris. Én af fordelene er at det på ingen måde beskadiger det emne, der skal renses. Det er så skånsomt, at det også kan anvendes til at rengøre elektronik, el tavler, og elektriske systemer.

Man kan faktisk blæse direkte ind i et el-skab, uden at der sker andet, end at det bliver rent.

Tøris mod alger

Afrensning med tøris kan også anvendes i forbindelse med svampeskader og algevækst. Da metoden er meget skånsom mod den overflade der skal renses, kan den anvendes på særligt skrøbelige overflader som fx krom, nikkel og aluminium.

Det renser effektivt, men er utrolig skånsom mod overfladen med alger.

Fødevareproduktion

Da der ikke er noget restaffald tilbage efter afrensningen, er metoden med tøris særdeles velegnet til industrier som fødevare- og medicinalindustrien eller andre typer virksomheder, hvor hygiejnen skal være helt i top.

Det kan benyttes til at rense forme, kar, ovne, og lignende elementer, hvor der ikke bør efterlades restaffald efter rensning.

Tøris til ovne m.v

Det kan også med fordel benyttes i andre industrier, hvor der skal renses olie, fastbrændt materiale, tjære, slagger af maskiner og andet produktionsudstyr. Det er også yderst effektiv til afrensning af ovne og hærdeovne.

Det kan benyttes direkte på maskine, kontrolborde, motordele, samlebånd, tandhjul og lignende.

Vil du høre mere om tørisblæsning?

Vest- & SydSjælland:
Tlf.: 55 34 23 19

Midtsjælland og hovedstadsområdet:
Tlf.: 69 10 23 23

ren service

GALLERI

Kontakt info